Likt hyenor…

Aftonbladet går ut med namn och bild på HagamannenSå har han då äntligen erkänt, Hagamannen. Och det tog inte många timmar innan Aftonbladet valde att gå ut med både namn och bild på mannen som hållit en hel stad i skräck i flera år. Man nöjer sig dock inte med det, nej för säkerhets skull visar man bilder på både hans hus och hans bilar. Det hus där hans sambo fortfarande bor kvar. Och visst, Hagamannen har erkänt sig skyldig till de brott han anklas för och det kan ju tyckas ge Aftonbladet rätt att publicera hans namn och bild. Det dock ingen verkar tänka på är att Hagamannen har sambo, två små barn, släktingar och vänner.

Aftonbladet väljer att göra den publicering trots advokat Silberskys vädjan i samma tidning om att media ska visa hänsyn:

– Det finns en sambo, det finns två små barn, det finns föräldrar och det finns målsäganden som kan ta enorm skada om man blir för närgången i den massmediala bevakningen. Nu måste medierna verkligen ställa upp på de etiska regler som finns.

Men vad gör man inte för några extra lösnummer? De behöver ju ändå inte ta konsekvenserna om någon galning skulle få för sig att nyttja informationen på fel sätt…

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier