Vem fan är Nisse Hult?

Nisse Hults historiska snedstegNisse Hults historiska snedsteg är SVT:s kommediserie i sex avsnitt som hade premiär i kväll. Serien handlar om Nisse Hult och hans öden och äventyr i den svenska historien.

Första avsnittet börjar med att nämde Nisse (Johan Glans) blir halshuggen som ansvarig för mordet på Gustaf III (Johan Rheborg). Allt började när Nisse, som försörer sig som spelman på gator och torg, besöker den Gyllene Freden för att ta sig en pilsner efter dagens arbete. Där möter han en något överförfriskad Carl Michael Bellman (Loa Falkman) som ber om hjälp. För att få sin Ulla måste han lära sig spela luta, detta blir Nisses uppdrag att lösa.

Serien innehåller mycket humor, en bra story och härliga konstraster. Bland annat spelas mordern musik på Gyllene freden. Dagens avsnitt visar också att det kan visa sig bli ödestigert att störa sina grannar.
Johan Glans, känd från Parlamentet, gör en klockren roll i denna komediserie. Jag ser redan fram mot nästa avsnitt.

Tips: Hela serien släpps på DVD den 8 februari 2006. 169:- hos CDON.com.

Dela i Sociala medier