Nytt utseende på NovoRapid

FlexPen NovoRapidSedan drygt ett år tillbaka tar jag dagliga injektioner av insulin efter att jag diagnostiserats med Diabetes typ I. Jag tar fyra sprutor om dagen, 3 gånger måltidsinsulinet NovoRapid och 1 gång av basinsulinet Insulatard på kvällen.

När jag hämtade ut nya pennor i veckan upptäckte jag att man gjort om FlexPen som jag tidigare använt. FlexPen är alltså en engångspenna med insulin som innehåller 300 enheter insulin. Man byter kanyl till varje sprutning och när pennan är tom byter man den mot en ny. De gamla pennornas nederdel var helt genomskinliga med markeringar för 50, 100, 200 och 300 E för att man ska kunna se hur mycket man har kvar i pennan på ett enkelt sätt.

Nu har man som syns på bilden gjort större delar av pennan orange. Jag antar att det är för att man lättare ska skilja NovoRapid och Insulatard åt så man inte råkar ta fel penna, men jag vet inte, jag tycker nog att det blev svårare att se på det nya sättet. Däremot har man förbättrat själva doseringsdelen på de nya pennorna. Man vrider upp önskad dos i änden på pennan och sedan trycker man in knappen för att göra själva injektionen. På de nya pennorna är det betydlgit lättare att ge injektionen då knappen är lättare att trycka in, den rullar dock snabbare också vilket gör att man måste vara väldigt noggrann om man ska räkna klick när man tar sitt insulin.  Så nåt nytt bra, och två lite sämre saker.

Men man får ju ändå vara glad att det är idag man är beroende av insulin och inte tidigare på 1900-talet. Idag är pennorna smidigare, insulinet är bättre och framförallt är nålarna betydligt finare och tunnare.

Andra bloggar om: , , , , ,

Dela i Sociala medier