Hitech-cola

Ubuntu-colaMan vet ju att datorerna kryper in i allt fler produkter, men att ha Linux i cola var något nytt. Det kan för visso att det är tänkt att colan ska vara för såna som använder operativsystemet Ubuntu.

Lite larvigt tycker jag ändå att det är, på gränsen till nördigt faktiskt.  Enligt uppgift var det en ganska söt upplevelse men på det hela taget rätt god. Själv får jag ju inte konsumera såna där produkter.

Nu undrar jag bara när vi får en Vista-cola. Annars funkar ju Apple-juice. :-)

Ett plus i kanten är ju dock att Ubuntu-colan är Fairtrade-märkt. Dock kostar den pengar vilket ju Linux-distributioner inte brukar göra. :)

Andra bloggar om: , ,

Dela i Sociala medier

  10 Replies to “Hitech-cola”

  1. Alltså, jag fick en sån cola av en kompis som varit på nåt fair trade-jippo. Fast som jag förstått det så har inte den där colan alls något med operativsystemet att göra. Ubuntu är ju ett afrikanskt ord som betyder något i stil med ”I am because you are”. Det skulle man i sin tur faktiskt kunna relatera direkt till fair trade-konceptet.

  2. Apple-juice! hahaha :D

   Jag tycker det är super med en Rättvisemärkt cola! Dessvärre har jag inte sett den i någon butik än, men jag kanske kollar för dåligt :(

   • Håller med dej. Rättvisemärkt är bra. Synd bara att den inte verkar finnas i något light-utförande. Den säljs av både Pressbyrån och i Selecta-automaterna som finns vid tunnelbane- och pendeltågsstationerna, bland annat.

  3. Ubuntu Colan är riktigt god men smakar inte riktigt som jag vill att cola ska smaka men likväl är den god. Synd bara att den inte finns i stora flaskor utan bara som halvlitars.

  4. Hade varit ännu hårdare att döpa Cola efter versionen på senaste kärnan istället för en distribution. Vad sägs om ”2.6.22-16-server-Cola”? Den skulle jag köpa direkt!

  5. Ja, eller om vi ska hålla oss kvar på Ubuntu-temat så kanske Intrepid Ibex vore ett bra namn på colan. Alltså smeknamnet på senaste disten, hihi ;) Fast jag gillar Jockes förslag också. Nördigt++ :P