Förnya hemmet, del I

Ny soffhörnaIgår spenderade jag och Nanna nästan hela dagen på IKEA i Kungens kurva. Vi kollade på soffor, bokhyllor, stolar och en hel massa annat. Till slut kom vi hem med en kasse diverse, en ny uplight-lampa, lampor till fönstren och en del annat skoj. Idag kom sedan resten av de inhandlade sakerna med hjälp av Bring Express hem; en ny soffa, en ny skrivbordsstol, en matta och förvaringskorgar till garderoben.

Mycket skruvandeSoffan är nu ihopbygd och står på plats med ny matta under bordet och allt. Att bygga IKEA-möbler innebär alltid en spännande utmaning men jag och Nanna fick ihop bygget till slut efter mycket slit.

Nu återstår bara en fotölj, som naturligtvis var slut igår och så ska jag nog skaffa en tv-möbel/bokhylla som jag har kikat på och tror skulle passa i mitt hem. Det får bli snart, för när man nu har börjat förnya vill man ju liksom fortsätta och få det hela klart.

IKEA-kartonger890 spänn kostade det att få Bring att leverera hem grejjerna, en inte helt gratis summa, men då ingick två gubbar som bar upp grejjerna, något som jag tycker är en självklarhet att det ska vara. Jag bär och släpar inte upp såna där grejjer utan betalar gladeligen för att få det gjort. Framförallt var jag glad för det beslutet när vi hämtade ut soffan, Månstad, i varuutlämningen. Den levererades nämligen på europapall inklusive pall-lyft. Bara att dra bort till Bring-disken och se glad ut.

Nu ska jag ta och släpa ut en del av allt jävla packmaterial som ett sådant här bygge bjuder på och därefter blir det invigning av nya soffan med hemkörd pizza och kanske en film.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    4 Replies to “Förnya hemmet, del I”

      • Ja visst, när jag på förhand vet att det så att säga ska bli en fortsättning så tyckte jag att det var lika bra. :)

      • Jodå, det gör dem. Box Delivery har blivit uppköpta och heter sen ett halvår eller så Bring Express. Bring är en diversehandlare i logistiktjänster och har även köpt upp tidigare CityMail, nu Bring CityMail bland andra.