Hundar och Burger King

Käkade min middag igår på Burger King på Medborgarplatsen mellan jobb och kvällens aktiviteter. Hade Skippen med mig och vi travade glatt in på restaurangen i fråga och klev fram till kassan. Precis när vi ska beställa kommer en ur personalen fram till mig och följande konversation följer:

– Ursäkta, man får inte ta in hundar här.
– Jag vet, men det här är en ledarhund.
– Oj… Jaha…

Restaurangbiträdet försvinner och lugnet sänker sig åter. Jag får min mat och slår mig ner vid ett av borden. Det här är inte första gången just samma dialog utspelar sig, just på Burger King. Jag kan inte undgå att förvånas. Det är ju knappast någon nyhet att vanliga vovvar inte är välkomna på krogar och restauranger (trots att det numera finns ett EU-direktiv som ger restaurangägarna rätt att godkänna det), det kan inte vara många som inte känner till att det är så här. Ändå denna dialog och jag kan inte undgå att förvånas och fundera över om det här verkligen är ett problem. Försöker verkligen Svensson släpa med sig sina keldjur in på Burger King.

Jag kan förstå om det händer nån gång i bland, men det borde inte ske så ofta att personalen måste komma rusande som galningar innan de sett den vita selen. Det känns ju som att om man tar med sig en hund in på ett matställe så är det för att hunden har tillåtelse att vara där. Nåväl, man får ju vara glad att inte allergidiskussionen kommer upp varje gång, den är ju annars allt för vanlig när man rör sig i den offentliga miljön tillsammans med sitt pälsbeklädda hjälpmedel.

Apropå ledarhundar: En favorit i repris.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier