Polisen sänker piratskeppet?

Ännu så länge finns TPB online.Fildelningenssajten The Pirate Bay ska kanske till slut släckas för gott av Polisen, skriver Aftonbladet. Från och med nästa vecka läggs sajten in i spärrlistorna för sajter som innehåller barnpornografi och därmed är sajten per automatik bloggad från ett 15-tal operatörer, däribland både Telia, Tele2 och Bredbandsbolaget. Huruvida det funnits länkar till olagligt material på The Pirate Bay eller inte är osäkert, men självklart höjs nu röster som hävdar att detta bara är ännu ett sätt att stoppa Pirate Bay efter tidigare misslyckanden vid razzior mot TPB.

Piratpartiet protesterar kraftigt mot polisens åtgärd. Partiledaren Rick Falkvinge anser att det är ett ”skandalöst maktmissbruk” och inte värdigt en rättsstat.

Till veckan återstår att se om blockeringen blir verklighet eller inte. Enligt IDG ska Pirate Bay ha möjlighet att stoppa svartlistningen om de tar bort olagligt material från sajten, vilket material det handlar om verkar dock inte Pirate Bay fått veta ännu.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier