En simpel smugglare!

Berest mjölkSom ni vet råder det viss hysteri runt detta med vätskor på flygplan, de kan ju nämligen användas för terrorhandlingar. Därför är kontrollen rigorös och man får bara bära med sig ytterst små mängder i speciella förpackningar i genomskinliga påsar och så vidare….

I torsdags passerade jag och min datorväska säkerhetskontrollen på Arlanda flygplats. Min dator fick inte åka i väskan utan åkte för sig själv. I datorväskan hade jag dock, helt ovetandes två paket mellanmjölk med lång hållbarhet som jag tog hem från jobbet då vi stängde för semester och som jag sedan glömt i dataväskan. Ingen i säkerhetskontrollen reagerade.

Väl i Berlin hittade jag mjölken och jag och Mattias fick ett gott skratt åt att jag fraktade mjölk runt europa. Dock hade vi inte en tanke på vätskereglerna. Jag stoppade mjölken tillbaka i väskan och i söndags gav vi oss ut till Tegel-flygplatsen i Berlin.

Säkerhetskontrollen i Tyskland är betydligt mer noggrann än den svenska och jag fick till och med ta ur biljetter och id-handlingar ur byxfickorna innan jag fick passera metalldetektorerna. Därefter blev jag ändå ordentligt igenomkänd av en tysk tjänsteman.

Även denna gång låg mjölken i handbagaget.

Jag har alltså utan några som helst problem – dock utan uppsåt – tagit 4 deciliter vätska genom säkerhetskontrollen på två europeiska flygplatser utan att någon reagerat. Jag hade ju som sagt inget uppsåt – jag vet inte vilka terrorhandlingar man kan begå med mjölk – men om det kan slinka igenom, ja då är det nog en hel del annat som också kan göra det….

Andra bloggar om: , ,

Dela i Sociala medier