Hemma igen

Däck 12 på Silja SerenadeDå är jag åter hemkommen från en skön tripp till Helsingfors med Silja Line. Resan har varit både trevlig och avkopplande. Mycket god mat, god dryck och trevligt sällskap.

Vid avgång i fredags hängde regnet i luften och vi styrde mot åska och regn ute till havs. Så mycket blev det inte av åskvädret, men det regnade en del av överfarten mot Åland. På lördagsmorgonen sken solen igen över Heslingfors.

Under vistelsen i land igår passade jag på att köpa 2 nya par jeans. Med i bagaget hem några också en hög nya t-shirtar, ett par plattor pilsner och lite godis till N som varit hemma och vaktat hunden. Vi återvände till båten vid 15-tiden för att vila lite innan det åter var dags för soldäck och titta på avgången.

I går kväll åt vi grillad oxfilé och potatisgratäng på El Capitan – något som verkligen kan rekommenderas. Vi åt buffé under fredagskvällen och det var en besvikelse – som vanligt. Att man aldrig lär sig!? Det är inte, repeat: inte, värt pengarna. Det är stressigt, stökigt och inte speciellt gott.

hav1.JPGEfter maten igår kväll tog vi en promenad på däck i kvällssolen innan det så småningom var dags att förbereda morgondagen och ankomsten tillbaka till Stockholm

Nu är man så där skönt trött som man blir av att ha varit ute och rört på sig några dagar. Nu återstår en vecka av semestern hemma i Stockholm. Skönt.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier