Hundkurs-rapport

Nu har både jag och Skippen vilat ut efter vår hårda hundkurs-vecka och det känns som det är dags att skriva en liten rapport.

Joche och SkippenMåndag
Tidigt måndag morgon begav vi oss av mot centralen för att möta Jocke och Gustav och för att kliva ombord på tåget som skulle föra oss mot Hässleholm. Tågresan var rätt seg, men strax efter klockan 11 var vi i alla fall framme. Kort väntan tills bussen mot Markaryd kom. En halvtimme bussfärd och vi var framme vid busstationen i Markaryd. Där mötte Barbro oss för att sedan köra oss i sin Toyota Previa ut till Solhaga där kursen hölls. Vi ankom lagom till efterrätten, men fick i alla fall i oss lite kåldolmar innan det var dags för första teori-passet. Efter en kort presentation så gick vi igen de problem vi hade och som vi önskade få hjälp med. Efter det begav vi oss ut på en promenad längs en skogsväg. Vid 17-tiden bjöds vi på pyttipanna med ägg till middag. På kvällen höll instruktören Bengt ett teoripass på temat ledarskap. Efter teorin kröp vi in i bastun en stund och avnjöt ett par pilsner i den sköna värmen innan det var sängdags.
Tisdag
Tisdagen började aldeles för tidigt med rastning redan klockan 7. Efter frukost började dagens första pass, med ett besök hos veterinären Marie. Efter att ha konstaterat att våra vovvar var i den form de skulle vara blev det åter promenad och sedan lite apporteringsträning inomhus. Efter lunchen, bestående av rödspätta och potatis kördes ett pass med lydnads- och störningsträning. Det gick på det hela taget bra, och jag hade inte så mycket att klaga på. Middag bestående av ärtsoppa och varm punch, och sedan ett teroipass med Barbro som berättade om hur man dresserar en ledarhund avslutade kvällen.

Joche och Skippen i hinderbananOnsdag
Kallt som sjutton även denna morgon med tidig rastning. Vi använde förmiddagen till störningsträning och fick sedan inta broccoligratäng med stekt falukorv. Det var ungefär 20 år sedan jag senast åt broccoli och jag lovar att det ska dröja minst lika länge till nästa gång. På eftermiddagen körde vi i hindergården med mycket lyckat resultat. Vi gick på ett höjdhiner, men i övrigt gick det finfint. På kvällen vankades festmiddag och vi förberedde oss för den med hjälp av pilsner och bastu. Middagn bestod av laxtoast till förrätt, fläskfilé med klyftpotatis till varmrätt och en hallontarta till efterrätt. Mätta och belåtna kröp vi till sängs.

Torsdag
Ännu en tidig morgonrastning sedan teoripass med vår veterinär Marie. Efter detta mer störningsträning. Stackars Skippen fick sig en repa i trapporna för att se om det går att träna bort lite av hans höjdskräck. Rotmos och fläskkorv till lunch och på eftermiddagen stadskörning inne i Markaryd. På kvällen återigen teori, mentalträning, röst och kroppspråk efter att ha ätit lassagne till middag. En öl sista kvällen med gänget och rätt tidigt sänggående.

StörningsträningFredag
Sedvanlig rastning, bara -7° grader denna morgon. Medan ena delen av gruppen ägnade sig åt enskilda samtal så tog vi andra en lång och skön promenad med lösrastning. Sedan var det vår tur för enskilt samtal, efter det kursutvärdering och lunch bestående av fläskpannkaka. Sedan var det bara att packa ihop det sista och vänta på transporten in till Markaryd för vidare transport med buss och tåg åter mot Stockholm. Klockan 20 i går kväll var vi åter på centralstationen i Stockholm och resandet var över för den här gången.

Dela i Sociala medier