F?rsta sn?n har kommit!

Jaha, det blev allts? den 19 november som vi fick den f?rsta sn?n i Stockholm i ?r. I g?r kv?ll b?rjade sn?n yra ner ?ver l?net och det blev snabbt vitt p? marken. Tittar jag ut genom f?nstret nu ser det riktigt vintrigt ut ?ver skogen som jag har utsikt mot.

P? onsdag ?r det exakt ett ?r sedan jag f?r f?rsta g?ngen tr?ffade Skippen, min gula labrador. Den 22 november ?kte jag till Hundskolan i Sollefte? f?r att h?mta honom. D? skrev jag s? h?r i min dagbok:

?ntligen ?r jag d? h?r. En l?ng v?ntan ?r ?ntligen ?ver. Jag b?rjade bli oroad att jag skulle missa flyget. Bilen som skulle h?mta mej kom cirka tjugo minuter f?r sent, men tack och lov s? hann jag i tid, och faktiskt, n?r jag v?l var p? Arlanda visade det sig att jag hade ganska s? gott om tid.

Jag tycker fortfarande inte om att flyga. I synnerhet inte n?r det sn?ar en himla massa. Mattias har nog r?tt. Propellerplan ?r ingen rolig sak. Fram kom jag tillslut till Kramfors Airport i alla fall. Roger frn Hundskolan m?tte oss och vi kr?p in i v?rmen i minibussen. Det var bitande kallt, cirka 14 minusgrader p? flygplatsen.

V?l framme p? Hundskolan m?tte Gunilla oss med rostbiff och potatissallad. Lite snack om veckans h?ndelser och lite presentation. Sedan in p? rummet och packa upp.

I morgon ?r det s? ?ntligen dags, cirka klockan 9 kommer jag att presenteras f?r Skip, sedan ska vi f? f?rmiddagen p? oss att kela och l??ra k?nna varandra lite grann. F?rst p? onsdag kommer selen ?ka p?, s? f?rst d? kommer vi ta v?ra f?rsta staplande steg tillsammans ut i v?rlden.

Jag f?rst?r inte hur jag ska kunna sova i natt. L?ngtan efter hunden ?r enorm, och sj?lvklart ?r man r?tt s? sp?nd. Men jag hoppas faktiskt att jag kan sova, trots att jag inte fick med mej n?gra b?cker att l?sa. ”

Jag hoppas kunna skriva n?sta uppdatering med Skip liggande bredvid mig i sin hundkorg. Den och matbaren ?r redan p? plats h?r p? rummet, men ?nnu ?r den tom och v?ntar p? sin nya herre.

Godnatt.

T?nk att det ?r ett ?r sen, det ?r n?stan ofattbart hur fort tiden har g?tt. Ett ?r med ledarhund ?r till ?nda och ett nytt ska ta vid. Han har f?r?ndrat mitt liv, gjort mig mer fri och sj?lvst?ndig och gett mej en riktig kompis i b?de v?tt och torrt. P? onsdag m?ste vi fira p? n?got s?tt, undrar hur. Kanske med k?ttben? Eller bara med lite godis? En ny leksak kanske? Vi f?r helt enkelt se vad jag hittar p?

Dela i Sociala medier