Det VAR b?ttre f?rr!

L?ser i Aftonbladet om ett g?ng 13-?ringar som best?mt sig f?r att g?ra upp med andra barn p? ett annat h?gstadium i Stockholm. Med batonger, j?rnr?r, spikyxor och andra tillhyggen best?mde de tr?ff via SMS f?r att utkr?va h?md.

Den h?r g?ngen blev det inget av det hela, polisen satte stopp i tid, men g?nget t?nker utkr?va sin h?md senare, n?r polisen inte finns i n?rheten.

Det h?r handlar om grabbar som g?r i sjuan. N?r jag gick i sjuan s? lattjade vi med v?ra BMX-hojar, k?rde kross i skogen, lekte burken, pallade ?pplen och satt i en koja i skogen o l?ste porrtidningar. Inte fan var vi ute p? gatorna med batonger f?r ? puckla p? grabbarna som gick p? det andra plugget!

Jag blir faktiskt lite m?rkr?dd. Vad ?r det egentligen som h?nder med ungarna idag? Finns det inga vuxna d?r ute som tar sitt ansvar? Vad g?r skolan? Vad g?r l?rarna? Och framf?rallt vad fan g?r f?r?ldrarna! F?r?ldrarna till dessa barn m?ste fullst?ndigt ha misslyckats med sin uppfostran. Get a grip f?r sjutton, och se till att l?ra era ungar r?tt o fel. Vad blir n?sta steg efter spikyxan och batongerna? Mord? V?ldt?kter? Bankr?n? St?lder?….

Hur kommer v?rt samh?lle se ut om 20 ?r om inte vi som ?r vuxna idag agerar och leder dessa unga p? r?tt v?g genom livet?

Dela i Sociala medier