Detta med 3G?!

Jag har l?nge g?tt och sneglat p? det h?r med en 3g-telefon. Jag tycker att det skulle vara lite h?ftigt faktiskt. Fr?mst ?r det datahastigheten jag vill komma ?t, more or less bredbandskapacitet i den b?rbara datorn var man befinner sig ?r lockande.

Helst vill jag d? stanna kvar som kund hos Tele2Comviq, d?r jag bott den ?verv?gande tiden av min tid som mobiltelefon?gare (sedan 1994 n?r jag hade min f?rsta NMT). Men Tele2Comviq sl?ppte snabbt min brinnande 3g-l?ga.

Den skandalomsusade mobiloperat?ren Tre s?ljer datapaket med flatrate fr?n mobilen f?r 299 kronor i m?naden. Men Tele2Comviq d?remot tar betalt per megabyte, och det ?r inga d?liga summor heller, n?e hela 15 sp?nn per megabyte vill dem ha. F?retaget som s?gs ge oss sm? r?kningar ?r allts? en av de dyraste i sverige p? data via mobilen. Skr?mmande. Ett litet r?kneexempel: Vi har allts? bredband i mobilen. Att d? se en film fr?n SF Anytime skulle kosta ungef?r 3 000 kronor (plus de 19, 29 eller 39 kronor filmen kostar). Att h?mta hem senaste versionen av Skype skulle kosta 150 kronor, att lyssna p? str?mmande webradio en timme skulle kosta ungef?r 800 kronor. N?mnas b?r att Tele2Comviq inte ?r ensamma om hutl?sa priser, ?ven Vodafone ?r gr?nsl?st dyra, 10 sp?nn per meg ungef?r, om man inte k?per deras stora datapaket (150 megabyte/m?n f?r 700 kronor), d? man kommer ner runt en femma per meg.

Kontentan blir att jag f?r lov att forts?tta k?ra GSM ett tag till, f?r 15 kronor per meg vill jag inte betala.

Dela i Sociala medier