Veterinärbesök

Idag har Skippen och Sammy besökt veterinären. Sammy har fått svamp i sina öron och Skippen har en knöl på kinden som bör kollas upp. Provsvar får vi i mellandagarna men troligen är det en fettknöl.

 

20111222-092900.jpg

En månad med Sammy

Status

SammyNu har Sammykatten varit hos oss i lite drygt en månad och vi har bestämt oss för att han ska få stanna kvar. Han fick en lite jobbig start då han var sjuk och behövde penicillin. Sputnik, vår andra katt, var inte heller så imponerad i början men det går bättre och bättre och det känns som att de har accepterat varandra. Sputnik är fortfarande lite halvgrinig när det gäller att sova i samma säng som Sammy men det går bättre för var dag.

Det känns skönt att det fungerar med Sammy. Vi var länge osäkra på om Sputnik ville ha en ny kompis eller inte. Vi hade bestämt att ge det en chans och om det inte hade fungerat med Sammy skulle Sputnik få fortsätta att vara ensam kisse i huset. Nu har det ju gått bra och det är roligt, speciellt som det misslyckades totalt i somras när vi försökte introducera Fanny i familjen. (Hon har för övrigt fått ett nytt hem där hon trivs alldeles ypperligt.)

Andra bloggar om: , , , ,

Sammy har kommit

Sammy har kommit hemNu har vår nya katt Sammy kommit hem. Han verkar trivas, han ligger i soffan och spinner för sig själv. Vår andra katt Sputnik är lite sur men förhoppningsvis så kommer det ge sig framöver. De har i alla fall hälsat på varandra, men sen ahr Sputnik valt att hålla sig lite på avstånd men ändå i samma rum och så.

Sammy verkar i alla fall inte störas ett dugg av hundarna, det är ju bra. Vi hoppas nu att han ska trivas här och att Sputnik tänker acceptera honom så att han får stanna.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Tillökning i familjen

Nästa helg får vi tillökning i familjen. Efter att Frostis slutade springa så har vi pratat om att skaffa en ny katt som sällskap till Sputnik. Vi har använt Kattluckan som hovleverantör och det har vi tänkt fortsätta med. I dag åkte vi dit för att träffa en katt som heter Jasper, en svart-vit kille som de trodde skulle kunna passa för oss och Sputnik.

När vi kom dit och träffade Jasper var vi snabbt överens om att det inte var en katt för oss. Det är säkerligen en jättetrevlig kille, men det kändes helt enkelt inte rätt. I stället fick vi träffa Sammy, en bruntigré med vita fötter. En något större pojke som direkt var väldigt kelig och trevlig och det kändes betydligt bättre. Sammy hade lämnats in för avlivning men fick en ny chans när Kattluckan plockade upp honom. Vi bestämde oss nästan direkt för att det här är en katt vi ska prova att ta hem. Förhoppningsvis kommer han fungera både med Sputnik och hundarna och de med honom. Nästa helg flyttar han in på prov, ett prov som vi så klart hoppas ska bli permanent.

Andra bloggar om: , , , , ,