Ett första möte

2014-08-11 18.08.50Så har vi då äntligen träffats jag och Walter!

Vid 12-tiden kom jag fram till Almåsa kursgård för grundkurs 1 för ledarhundsförare. Efter lite uppackning blev det lunch och därefter hade vi ett första teoripass. Det blev mest presentationsrunda och lite praktisk information inför kursen. Vi fick en kopp kaffe och sedan var det dags att gå in på rummet för att vänta på våra hundar.

Jag hann inte vänta många minuter innan Barbro som är instruktör knackade på dörren och kom in med Walter. Han tog ett varv i rummet för att kolla in allt innan han hälsade på mig. Framtassarna i knät och ett par rejäla koslickar. Så hälsar Walter!

Vi tillbringade en knapp timme på rummet blev det dags för en första promenad. Jag tog Walter i koppel och vi gick en kortare rastrunda. Jag tyckte det kändes mindre bra i början. Han lyssnade inte så bra och ville gå fram och tillbaka över vägen. Men det ordnade upp sig och vi gjorde några spontana övningar med hundmöte. Jag kände att han spände sig lite när vi närmade oss en hund, men genom att vända om och sen gå tillbaka igen så bröts spänningen och vi kunde passera utan några problem.

Efter promenaden gick vi in på rummet igen och Walter fick middag. Han satt föredömligt fint vid sin matskål och väntade på sitt ”Varsågod!”

Nu har jag ätit middag och kommit tillbaka till rummet. Walter var glad att se mig och hoppade upp och ner när jag kom in på rummet. Men han coolade snabbt ner sig och blev lugn och fin igen. Nu ligger han här på golvet och väntar på att vi snart ska ta en till koppelpromenad. Först i orgon eftermiddag väntar den första vandringen i sele. Jag är så taggad!

Det är lite roligt. Walter har samma ”ticks” som min förra ledarhund Skippen. Han gillar att ”ta i hand”, ett löst grepp om handleden för att hälsa. Det är ju en ovana som man bör försöka bli av med, men den har sin charm också.

Så här långt tycker jag det känns väldigt lovande. Han är väldigt trevlig och jag tror att han snart kommer vara min på riktigt.
Barbro sa att det syns på hans blick att han vill veta vad jag tycker och vad han ska göra. Det lovar gott tycker jag!

Blogginlägg om vår grundkurs 1 kommer i första hand på ledarhundenwalter.se.

Snart, snart är det dags!

2014-08-11 12.01.23Nu är det inte lång tid kvar. Jag har kommit till Almåsa Konferens där grundkurs 1 kommer gå av stapeln. Fram till söndag ska jag och Walter träna tillsammans här och om ungefär tre timmar kommer vi träffas för första gången.

Jag är incheckad och har packat upp lite grann. Ännu väntar Walters korg tom på honom .Men snart, snart börjar det nya spännande äventyret!

Kvällen före den stora dagen…

I morgon är det den stora dagen. Dagen då jag ska få min nya ledarhund Walter. Klockan 13 i morgon börjar kursen och strax efter klockan 15 kommer vi få möta våra hundar. Vi är sju killar som går kurs denna gången. Alla kommer nog vara lika spända och förväntansfulla på att få träffa just sin nya vän.

Väskan är nästan packad, bara några små saker som ska dit sen är jag klar. Det kommer nog bli lite svårt att sova i natt tror jag. Sen kommer en lång förmiddag. Den har jag beslutat att tillbringa på kontoret. Jag vet inte om jag kanske får så himla mycket gjort där men förhoppningsvis går timmarna fortare där.

I morgon vid ungefär den här tiden ligger han förhoppningsvis nöjt och snusar i sin korg medan jag kan berätta om första dagen och framförallt det första mötet.

 

En vecka kvar…

Nu är det exakt en vecka kvar! Nästa måndag vid den här tiden kommer jag sitta och vänta på att få träffa honom för första gången. När nedräkningen började var det knappt två månader kvar. Tiden har ändå gått väldigt fort och nu så är vi inne på den sista fasen i nedräkningen.

Jag hoppas att det första mötet blir bra och att han kommer motsvara mina förväntningar, men jag tror det kommer gå fint!

Walter! Du är efterlängtad!

Dags för ny ledarhund

Walter tillsammans med en valp. Walter har en hink med blommor i munnen.Den här veckan har det varit tilldelningsvecka. Det vill säga att det är dags för ledarhundsförare att matchas ihop med nyligen godkända ledarhundar. Jag fick veta att det var rätt många hundar som skulle ut denna gång och naturligtvis hoppades jag på att ha turen att få en vovve denna gång. Måndagen gick och tisdagen gick den också och hoppet började sjunka. Jag vet inte riktigt varför men kändes väl helt enkelt som om det inte skulle bli något denna gången. Vi har haft personaldagar tisdag och onsdag denna veckan och det har ju fått tiden att gå i alla fall.

Men så strax efter klockan två så ringde min privata mobil och jag kände igen numret, tillhörande en av de som jobbar med tilldelning av hundar. Han började samtalet med att kolla läget, prata om det härliga vädret och annat som just då är fullständigt irrelevant. Vi känner ju varann från förr och är dessutom kollegor med samma arbetsgivare även om vi jobbar med olika saker. Till slut så kom han i alla fall fram till saken och kunde berätta att det fanns en hund som de trodde skulle kunna passa för mig.

Han presenterade kandidaten, en svart labradorhane, 62 cm i mankhöjd och med ett ganska lugnt temperament. En stor och stabil kille som de trodde skulle passa mig. Jag fick inte veta hans namn förrän jag hade bestämt mig för att det var en kille jag ville testa.

Så i mitten på augusti ska vi börja vår liv tillsammans. Jag och Walter som han heter. Det blir en spännande sommar och höst och jag ser verkligen fram emot att han ska komma. Det är en lång nedräkning som börjar nu.

Andra bloggar om: , ,