Mot nytt hem, del II: Fotografering

De traditionsenliga ljusen…

I helgen har vi verkligen slitit som djur! Lägenheten ska fotograferas för att så småningom hamna på Hemnet. Vi har haft väldigt mycket saker framme, ja ni vet som det lätt blir när man boat in sig i ett hem. Dessutom har vi inga jättebra utrymmen för förvaring vilket gjort att rätt mycket saker stått framme.

När man fotograferar såna där bilder så ska ju allt personligt bort. Det har vi jobbat med i helgen för att åstadkomma och jag tycker att vi lyckats väldigt bra. Nu finns inte så mycket saker här (en del saker plockades undan bara tillfälligt för fotandet och annat är borta mer permanent)

… och fruktskålen.

De kom tre personer hit idag, vår mäklare, en ny mäklare på hennes jobb och en fotograf. Före besöket hade vi fått diverse tips och råd inför fotograferingen, allt från att ta bort toaborsten till att ”piffa upp” med ljus, frukt och så vidare.

Just levande ljus och fruktskålar är nån sorts tradition på alla lägenhetsbilder och här är inget undantag.

Idag när de kom så var jag själv hemma med två katter och en hund. Katterna fick tillfälligt flytta in i en transportbur och sedermera in i badrummet när det var färdigfotograferat. Skippen flyttades runt i lägenheten under fotograferingen. Det ska bli spännande att se bilderna när de är färdigredigerade. Redan när man såg dem oredigerade i kameran var det så man funderade över om det verkligen var i den här lägenheten som det tagits bilder. Nu har vi några veckors respit, det är ju midsommar i helgen och först i slutet av veckan därpå ska lägenheten ut på Hemnet. Visningarna är sedan planerade längre fram i juli. Tills dess ska vi ha lyckats komma på nya gömställen för saker, de saker som vi den här gängen gömde i klädkammaren måste vi komma på ett nytt kreativt ställe att göra av. Kanske får vi trots allt hyra ett Shurgard-förråd eller så.

Nu är i alla fall bollen i rullning, lägenheten är plåtad, visningar bokade och förmedlingsavtalet är påritat. Perfekt!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier