MW 600 – Kungen av headsets

Som jag berättade i slutet på mitt jämförande inlägg mellan iPhone och HTC Desire så har jag skaffat ett blåtandsheadset, nämligen ett SonyEricsson MW 600.

MW 600 kostade 477 kronor inkl. moms och frakt från MobilGitanten, ett företag jag inte tidigare hade handlat av men som levererade snabbt och smidigt.

Headsetet är lätt att para, SonyEricsson har tidigare krånglat med diverse suspekta kombinationer av knappar, men här är det bara att hålla in powerknappen på headsettet några sekunder ”för länge” så ställer det sig i parningsläget. Smidigt!

Headsetet har fått många bra omdömen nätet runt för att det bland annat har en bättre radiodel än vad liknande headset haft i allmänhet. Ett problem jag tycker jag haft med alla headset jag använt är att de tappar mottagning om man har mobilen i byxfickan. Detta är inget problem med MW 600. Mottagningen är helt enkelt suverän. Jag har inga problem att lämna mobilen på mitt skrivbord och knata runt i hela lägenheten utan minsta störning. Det är imponerande!

En trevlig detalj är att man kan ansluta valfria lurar via 3,5 mm-plugg. De medföljande lurarna, av in ear-typ som fullständigt stänger ute allt annat ljud packade jag inte ens upp utan gav bort till Nanna som uppskattar sådana. Själv har jag ett par in ear-lurar som jag tror följde med Nokia N82. Dem är helt suveräna och jag bävar för den dag då de obönhörligen kommer att gå sönder.

På MW 600 finns förutom svara/lägga på-knapp knappar för play/paus, hoppa framåt, hoppa bakåt och en ”slide” för volymen. Just volymlösningen tycker jag så där om. Man för helt enkelt fingret från ena änden av slidern till den andra när man vill ändra volymen. Det fungerar okej men är lite mer pilligt när man ska använda slidern för att byta enhet. MW 600 kan nämligen vara parat till fera saker samtidigt. Du kan använda det för att lyssna på musik från datorn samtidigt som den är kopplad till din telefon. Ringer det så byts källan automatiskt så du kan svara i telefon. Headsetet har dessutom inbyggd FM-radio som är imponerande bra. För att aktivera den håller man inne play-knappen 2 sekunder till man hör ett pip i hörlurarna. Då ska man snabbt föra slidern åt ena hållet för att byta källa. Detta fungerar som sagt så där. Den enda nackdelen med FM-radion är att det inte går att spara kanaler. Att söka kanaler är däremot enkelt och den kommer ihåg vilken kanal du senast lyssnade på. En kul detalj är att den dessutom har inbyggd RDS så den lilla LED-displayen på headsetet visar stationens namn/RDS-text. Precis som om man har headsetet kopplat till datorn så behålls kopplingen till telefonen och om det ringer medan man lyssnar på FM-radion är det alltså inga problem att svara.

Att lyssna på musik är också helt okej. Visst blir det ett litet kvalitetsbortfall, men jag tycker ändå att det är så pass bra att det går att använda för vardagslyssning. Man styr lätt telefonens musikspelare (eller Spotify på HTC Desire) via knapparna på headsettet. Om den telefon man har har fullt stöd för A2DP så kan man både se namn och nummer på den som ringer samt information om vad man lyssnar på direkt på headsetets display. HTC Desire saknar detta stöd av okänd anledning. Kanske kommer det i en framtida uppdatering från HTC, men låt mig tvivla. Detta ska dock enligt uppgift fungera fullt ut med iPhone. Jag har dock inte kunnat prova det då min iPhone just nu befinner sig i ett stadium i sitt liv att den saknar det mesta av sitt innehåll.

MW 600 laddas via microUSB-kabel vilket betyder att den går att ladda direkt i dator eller via medföljande USB-laddare. Jag har använt headsetet tre arbetsdagar i streck utan laddning och då böratat rätt mycket och dessutom lyssnat på musik till och från jobbet. Fortfarande är batteriet mer än 65% fullt. Det är bra!

Slutsaten blir alltså: Söker du ett bra blåtandsheadset som fungerar som det är tänkt och som dessutom har bra ljud så är detta headsetet för dig. Har du dessutom en iPhone utan FM-radio eller en HTC Desire som förvisso har FM-radio men där den i princip inte fungerar, så är FM-radio i headsetet en riktig höjdare.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier