Nyårsfirande 2009

Förrätt: Toast SkagenÅrets sista skälvande timmar tillbringade jag hemma tillsammsn med några glada vänner. Vi åt gott, drack gott och firade in det nya året traditionsenligt. Vid tolvslaget var vi ute för att titta på fyrverkerier och dricka skumpa. Skippen var med ut, men firade in det nya året på sitt eget sätt, han tröttnade på vårt skålande och smet i stället om hörnet för årtiondets första kiss.

Vi hade trevligt men tyvärr slutade inte festen riktigt som det var tänkt. Två av mina vänner skulle åka taxi hem i natten till Eskilstuna. Bilen skulle ha kommit vid 02.30 – vilket den inte gjorde. Försökte ringa lokala taxibolag men det gick inte ens framåt 4-tiden att komma in i telefonkö på de stora bolagen. Provade även ringa Taxi Nynäs, där jag faktiskt fick prata med en människa men där de inte kunde bjuda på något rullstolsfordon. Strax efter 4 gav vi upp att försöka hitta en lösning och folk gick och lade sig lite här och där. Det kan konstateras att min lägenhet inte riktigt är gjord för så där många nattgäster på en och samma gång – och ändå nyttjades varenda sängplats huset kunde bjuda på.

Jag hade planerat för 2 nattgäster men fick i stället 5. Strax efter 9 på morgonen kom de extra nattgästerna i väg.

Nyårsdagen har förflutit i stillhet med film och pizzza, en klassisk soft nyårsdag helt enkelt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dela i Sociala medier