2009, en tillbakablick

2009 börjar sakta närma sig sitt slut och det är dags att summera det som hänt under det gångna året. Det är svårt att summera ett helt år i bara några korta rader i ett blogginlägg, men jag har gjort så att jag tittat tillbaka på det jag skrivit i bloggen under 2009.

Januari

Det nya året firades in på Östersjöns vatten ombord på Birka Paradise tillsammans med Nanna. Det var en härlig tillställning och en riktigt bra start på det nya året! I början av januari försökte jag byta teleoperatör. Det gick inte så bra.  Man kan till och med säga att det inte gick alls. Till slut blev jag kund hos Telia. Apropå telefoner så blev jag prickfri i Januari vilket firades med att köpa en iPhone och förnya hemmet.

Februari

I februari fick jag äntligen fiberanslutning i min gamla lägenhet. 100 Mbit fiber tuffade på fruktansvärt bra. Under februari försvann i princip all svensk punk från Spotify, som ett resultat av att Spotify ”förbättrade” sin musikkatalog. Jag blev fruktansvärt irriterad och slutade vara premiumanvändare. Den svenska punken har fortfarande inte återkommit. Komiskt nog fortsatte mina problem att byta telebolag även i februari, det såg inte ut att finnas någon ände på eländet.

Mars

Under mars tillbringade jag två helger på Almåsa Konferens och jag och Nanna bokar sommarens resa. Hela världen, utom Stockholm, lever en timme i mörker. I slutet på mars förbannade jag dessutom sommartiden.

April

I april besöker jag doktorn och får nya mediciner. Även Skippen får besöka doktorn med skadad tass. Vi får glädjas åt att SVT gör bort sig när de skapar sina egna nyheter. Månaden avslutad med den internationella ledarhundsdagen då jag gör radioframträdanden i P3/P4 Riks, P1 och P4 Stockholm på en och samma dag.

Maj

I maj så försvinner en katt, men kommer tillbaka igen. Sommaren börjar nalkas och det tas nya bilder på Skippen. Lagom till Stockholm Marathon så åker vi till Djurgården och plåtar.  I maj blir jag också strandsatt på Almåsa, då det helt plötsligt inte är möjligt att boka Färdtjänstresor i Stockholms län.

Juni

I juni slutar skolorna och det bjuder alltid på årets ”höjdpunkt”, Eken Cup. Eken Cup är världens största handbollsturnering på gräs och den spelas på Gubbängsfältet – ett stenkast från min förra lägenhet – och ett stenkast från min nuvarande. Med viss skadeglädje åsåg jag regnet och leran under årets tävling – fast innerst inne tyckte jag ändå lite synd om alla glada ungdomar som nog har det där som årets händelse. När det är sport upphör dock alla regler, vilket rapporterats om i bloggen. I juni firade vi såväl skatteåterbäringen samt midsommar i Eskilstuna. Dessutom arbetade jag i Göteborg ett par dagar dessförinnan.

Juli

I juli inviger jag årets semester med en tur på östersjöns vatten i dagarna tre tillsammans med Nanna. Jag filosoferar över arbetslösa funktionshindrade och jag gör mitt livs största affär – jag köper en bostadsrätt.

Augusti

Augusti börjar traditionsenligt med Stockholm Pride. Vi firar Stewes födelsedag på Grappa i Eskilstuna. I augusti avklarar jag också besiktning av min gamla lägenhet – vilket leder till viss irritation. I slutet av månaden tillträder jag dessutom min nya lägenhet. Mäktigt!

September

I september är det dags för den stora dagen: Inflyttningen i den nya lägenheten. Fortum sätter käppar i hjulet så flytten blir bra mycket dyrare än planerat. I september följer vi med SL på tunnelbanespåret och jag har problem med insulinkänningar. Ett återkommande mantra börjar om…. just det, det där med telefoniproblem….

Oktober

Oktober börjar festligt med födelsedagsfest i Fittja vilket sedan följdes av massor med arbete, mässan ID-dagarna och FMLS-mässan rakt på varandra gjorde en rätt mör – även om det naturligtvis är skoj med mässjobb! I oktober dör en bekant hastigt och oväntat vilket får mig att fundera över livet och döden. Jag skriver dessutom krönika i SRF Perspektiv och Coop börjar sälja semlor.

November

I november firar jag fem år med ledarhund och ett år med mac. En snabbvisit på huvudkontoret i Göteborg hinns också med den här månaden.

December

I december står julen för dörren och jag firar den rejält genom att bjuda på julmusik på Julradion. Jag får dessutom ett nytt modem från Comhem och får då en massa konstiga följdproblem.  Jag blir irriterad på att Taxi Kurirs VD ljuger som en borstbindare. Julen tillbringas i Katrineholm. Årets sista timmar kommer jag spendera tillsammans med goda vänner och god mat hemma hos mig.

Det är 2009 i ett väldigt summariskt sammandrag. Mycket mer har naturligtvis hänt, men det här är ett axplock av det som jag skrivit om i bloggen under det här året. Nu åter bara att önska alla vänner och bloggläsare

Ett riktigt Gott Nytt 2010!

Dela i Sociala medier