Förnya hemmet, del III

RitningDet blir sällan så som man har tänkt sig. När vi, ganska sent i går kväll, hade monterat ihop min nya TV-möbel från IKEA visade det sig att det inte var möjligt att montera de luckor som ska dölja mediadator, video och digitalbox. Efter en stunds funderande insåg vi att vi hade gjort fel i steg 3 i beskrivnignen. Eller fel och fel…. Titta själv på bilderna av beskrivningen och hur verkligheten ser ut.

Vi lyckades alltså sätta beslagen för luckorna så att de skivorna hamnade upp och ner och på fel plats – störtlöjligt. Av beskrivningen finns det inte en chans att förstå vad som är rätt och vad som är fel. Det är lite fascinerande att IKEA gjort möbler så länge men ännu inte klarar av att producera en byggbeskrivning som går att följa.

Nu måste vi alltså ta bort det fastspikade bakstycket, toppskivan och sen kan Verklighetenvi byta plats på de två delarna. Problemet med IKEA är ju bara att deras möbler är byggda för att sättas ihop en gång och sedan aldrig mer tas i sär. Så det är onekligen mer än osäkert om man får ihop hela bygget igen – men det får man väl hoppas. Jag har tänkt att ringa IKEA för att höra hur de ser på kunder som får felaktiga beskrivningar – risken är väl dock väldigt överhängande att de är för stora för att ta hänsyn till en missnöjd kund. Det är dock inte utan att man undrar hur andra som byggt ihop produkten har gjort – för är man inte van möbelbyggare är det ju inte alltid så lätt att se vilken del i produktionen man är i och hur det kan påverka slutresultatet.

De två Expedit-hyllor vi byggde igår kväll blev däremot som de ska och det är ju alltid något. Det som är mest trist i detta är att Nanna som hjälpt mig med bygget ska flytta i morgon och inte har tid att hjälpa mig att rätta till eländet förrän tidigast på måndag, så här står jag med min tvättade hals och kan inte göra så mycket för att bli kvar i vardagsrummet. Min radiokollega M ska komma och hälsa på och sova över i morgon – och fan vet var hon kan få sova nånstans – men jag kan ju börja fylla TV-bänkens lådor med DVD-skivor för dem behöver ju åtminstone inte byggas om. Alltid något.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier