En blöt krogkväll…

Det var länge sedan krogkväll blev så här våt. I går kväll gav jag och Jocke oss ut i Stockholmsnatten för att gå på krog och käka och ta några pilsner för att fira min första dag på nytt jobb. Vi hamnade, som så många gånger förr, på Krogen Soldaten Svejk på Östgötagatan.

Väl där beställde vi in vitlöksbröd, schnitzel och öl. Vi satt i den inre matsalen och alla som varit på Svejk vet hur trångt där är. Vi satt vid ett litet bord för 2 med en hund på var sida bordet. Vid bordet bredvid satt ett sällskap på 6-8 personer som åt och drack och hade trevligt.

Vi fick in våra vitlöksbröd och samtalet flöt på om ditt och datt som det alltid gör. Schnitzeln och två nya tjeckiska öl kom in på bordet. En Pilsner Urguel till mig och en mörk Bernard till Jocke. Vi började äta och maten var som vanligt fantastiskt god. Svejks schnitzel är världsberömd i hela Stockholm.

Några av flickorna i sällskapet bredvid oss visade sig vara rökare och sprang in och ut som tättingar för att gå ut och röka – tack gode gud för rökförbudet på krogen!

När jag hade hunnit ungefär halvvägs igenom min nat var det dags för trejde eller fjärde rökpausen vid bordet bredvid och tjejen klev snyggt över Skippen på sin väg ut. Vad hon däremot inte märkte var att hon tog med sig både min och Jockes öl i processen. Båda ölen välte över min mat och rann vidare ner både över min tröja och ner i mitt knä.

Jag blev minst sagt blöt. Och luktade som värsta sortens ölgubbe resten av kvällen. Det var ju ingen större idé att bli arg utan det var ju bara att skratta åt alltihop. Personalen på Svejk var dock jättegullig. De ska verkligen ha cred! Jag fick snabbt ny mat, handdukar att försöka få mig torr med och så klart ny öl.

Kvällen slutade ändå rätt bra, och jag blev ordentilgt mätt efter 1½ middag. :-)

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier