?verskattad Potter en besvikelse

I g?r kv?ll var jag p? bio f?r att se p? Harry Potter och den flammande b?garen tillsammans med min mamma.

Filmen ?r f?r visso mycket v?lgjord med m?nga snygga specialeffekter och hyggligt sk?despeleri. ?nd? k?nns den v?ldigt tunn. Den enda sk?disen som egentligen utm?rker sig ?r Rupert Grint (Ron Weasley). Med glimten i ?gat och rappa repliker g?r han bra ifr?n sig. ?ven Emma Watson (Hermione Granger) sk?ter sig bra, hon har blivit vuxnare och ?ldre — och snyggare. Daniel Radcliffe (Harry Potter) d?remot g?r ett r?tt sl?tstruket intryck. Det m?rks ocks? att alla tre har v?xt ur sina roller. Rupert ?r nu sjutton ?r och det ?r inte helt l?tt att d? spela 14.

?ven handlingen k?nns tam och har man inte l?st boken innan ?r man nog hj?lpl?st f?rlorad. Jag sakner ocks? mycket av vardagen p? Hogwarts, lektionerna, sp?kena och framf?rallt var fasen ?r husalfen Dobbie (och Winkie) som b?da har en om ?n liten s? betydelsefull roll i filmen. Vi f?r inte heller se n?got av Hermiones f?rk?mpande f?r husalfernas r?ttigheter. Inte heller blir det n?got bes?k i Hogsmede.

En annan sak som jag st?rde mig p? ?ven i f?rra HP-filmen ?r att karakt?rerna allt som oftast b?r vanliga ”mugglarkl?der” ?ven p? Hogwarts. I b?ckerna ?r det alltid tydligt att de g?r kl?dda i sina mantlar, men det ser man aldrig n?got av i filmen. D?ligt.

Filmen bjuder dock p? en del oslagbara po?nger och det ?r framf?rallt Rons karakt?r som f?r gl?nsa h?r. Malfoy d?remot f?r en aldeles f?r liten plats i filmen denna g?ng, vilket ?r m?rkligt d? han tar r?tt stor plats i boken.

Sammantaget s? ?r filmen v?rd att se, men den ?r inget man beh?ver springa benen av sig till bion f?r att se. Och f?r oss som v?ntat: Nej, vi fick inte se Peeves i den h?r filmen heller.

Betyg: 3 av 5.

Dela i Sociala medier