Ingen manlig lucia i Karlstad

LuciatågDet blir ingen manlig lucia i år på Lillerudsgymnasiet i Karlstad. Det var tidigare i år som elevrådet på gymnasieskolan drev igenom förändringen att både tjejer och killar kan kandidera som lucia vid skolans luciaval bland trejdeklassarna. Wiking Furberg ställde upp som kandidat men har nu valt att hoppa av sin kandidatur skriver NWT och Aftonbladet idag. Wiking hoppade av efter att ha trakaserats på internet med glåpord som pervers och idiot. Många har trott att den manlige kandidaten varit homosexuell.

Rent personligen är jag nog så konservativ att jag föredrar en kvinnlig lucia men jag tycker det är synd att det ska bli en sådan folkstorm när en kille vill göra något klassiskt kvinnligt. Om en tjej skulle vilja vara stjärngosse, skulle någon då reagera? Vad är det som gör att det alltid är värre när en kille vill gå utanför den traditionella mansrollen? Handlar det bara om osäkerhet och homofobi (för en person som gör så måste ju va bög, tänker de naturligtvis)?

Många frågor, men inte lika många svar. Trist är det i alla fall. Skulle gärna sett Wiking i täten för ett luciatåg, det hade varit lite annorlunda och roligt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,