En ny radiostation

Våren 2004 började jag jobba med Soundic Radio. Jag hade då haft några års radiouppehåll efter att ha slutat sända FM-radio 1999. Under 2003-2005 sände jag delvis hos ACBRI, en amerikansk webbstation som fjordes av personer med synnedsättning. Jag var dock sugen på att göra radio på svenska och hittade Soundic av en slump. Sedan 2011 har jag varit ansvarig utgivare på stationen och sedan 2014 ordförande och stationschef.

I takt med att även de kommersiella stationerna har hittat ut på nätet har konkurrensen blivit klart tuffare för svenska webbstationer och det har gjort att det blivit svårare att attrahera lyssnarna. Vi har inriktat oss på att vara en hitstation som ska vara först med det senaste. Konceptet har inte funkat fullt ut och vi har börjat fundera på olika lösningar. 

Den 1 april släppte vi därför en helt ny radiostation. Vi heter inte längre Soundic Radio utan har bytt namn till The Beat. I det nya musikformatet spelar vi hitsen från 80-talet fram till idag. Själv sänder jag just nu förmiddagar på The Beat och hörs vardagar 9-12. Det ska bli spännande att se om vi har tänkt rätt och om vi lyckas få nya målgrupper att hitta till oss. 

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier