Middag i totalt mörker

Snövy på AlmåsaI går var jag och Nanna på Almåsa konferens för att besöka något som kallas för Svartkrogen. Det är i detta fall inte frågan om ett illegalt etablisemang med skumraskaffärer utan handlar om att äta en trerättersmiddag i totalt mörker. Nanna fick denna upplevelse i trettioårsfest och jag följde med som sällskap.

Med tanke på hur dåligt jag ser hade jag nog en föreställning om att jag skulle klara mig rätt bra när det gällde att äta i mörker och det gick också ungefär som jag trodde att det skulle göra. Det är en intressant upplevelse att inte se och veta vad man äter. Det är dessutom en intressant upplevelse att höra andras upplevelse av mörkret. Det var mer än en person som blev förvånad över det totala mörkret i lokalen. Gästerna interagerade också med varandra på ett helt annat sätt än jag tror man skulle gjort om man kunnat se varann. Personer som inte kände varann började tala med varandra, deltog i – och gungade i takt till allsång.

Skippen ligger under sängenDet som kanske mest förvånar mig att det verkar vara så många som väljer att inte äta med bestick utan med händerna. Rent spontant känns det som att oxfilé med klyftpotatis och whiskysås gör sig sådär som plockmat…

Efter Svartkrogsupplevelsens slut serverades kaffe i ljuset i sallongerna, något som vi valde att inte delta i då vi inte kände för att diskutera funktionshinder i allmänhet och synskador i synnerhet.

Skippen fick stanna på rummet under själva Svartkrogen och det var nog lika bra det eftersom mer än en person krossade glas i lokalen.

Är du sugen på att uppleva något annorlunda och dessutom få använda dina sinnen på ett nytt sätt tycker jag absolut du ska boka in dig på en Svartkrog.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Middag i totalt mörker”

    1. Hej Joche, tack för ditt besök! Det var trevligt att ha dig som gäst – välkommen tillbaka till oss. // personalen på Almåsa Konferens – Svartkrogen.