Massa godis i WordPress 2.8

Så har det äntligen kommit en ny version av WordPress, det verktyg jag använder för att blogga med. Det är mest ”under huven” som förändringarna i WP märks. Framförallt i att man har gjort admininterfacet både snyggare och mer flexibelt. Det går nu att söka och ladda ner nya teman direkt i från WordPress på samma sätt som det redan tidigare gått att installera insticksprogramvara. I menyn för Widgets, de små olika block jag har i sidopanelen så är det nu enklare att flytta, anpassa och göra om. Men den kansek största nyheten är att man kan ändra vad som ska visas i olika delar av Admindelen. En ny knapp kallad Panelinställningar har tillkommit och där kan man dels välja hur många kolumner man vill se i de olika delarna av WordPress, men också vilka fält som ska finnas tillgängliga när man skriver blogginlägg, editerar sidor och så vidare.

Det passade mig mycket bra att 2.8 kom just nu. Nästa vecka ska jag vara i Göteborg och ägna mig åt att lära några synskadade ungdomar använda just WordPress som plattform för deras nya och förhoppningsvis tillgängliga hemsida och då är det trevligt att ytterligare kunna göra inställningar i admininterfacet så att det blir smidigare för dem att jobba med WordPress. Det ska bli spännande med detta projekt. Jag har gjort ”stommen” och de ska fylla den med innehåll under tre intensiva förmiddagar. Skoj!

Nedan finns en liten video (på engelska) där det berättas mer om de nya funktionerna i WordPress 2.8. Mycket intressant titt. Kör du WP idag ska du absolut uppgradera!

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier