Det h?r med tv?ttstugor….

Nu ?r jag heligt f?rbannad.
Min hyresv?rd har spikat upp stora plakat med regler f?r tv?ttsguorna. I dessa anslag i teckenstorlek 50 kundg?rs i huvudsak f?ljande:

  • Tv?ttning ?r till?ten under de tre tv?ttpass som finns, 7-12, 12-17 och 17-21 alla dagar.
  • Man f?r max boka upp sig tv? veckor fram?t i tiden (detta f?r att ge hyresv?rden m?jlighet att rensa bort kvargl?mda nyckelcylindrar fr?n bokningstavlan.
  • Man m?ste p?b?rja sin tv?ttid inom 30 minuter fr?n det att passet b?rjar, annars g?r tv?ttiden f?rlorad.

Detta inneb?r, med lite snabb matematik att det finns 21 bokningsbara tv?ttpass per vecka. Huset har 48 l?genheter. Under tv? veckor kan 42 av dessa tv?tta. 6 hush?ll f?r allts? inte chansen att varken tv?tta, eller boka under denna tidsperiod.

M?nga av oss f?rv?rvsarbetar dessutom. N?r jag slutar mitt arbete klockan 17.00 kan jag om?jligt vara hemma till klockan 17.30 – den tid d? min ”chans” till tv?ttiden g?r ut, d?rf?r kvarst?r teoretiskt bara helgernas sex tv?ttpass f?r oss som arbetar heltid. N?nting s?ger mig att vi ?r fler ?n sex av 48 l?genheter som heltidsarbetar. Det ?r ju dessutom inte s? att Helga, 72, som g?r hemma hela veckan passar p? att tv?tta under vardagarnas dagtid, nejd? de k?r glatt sina tv?ttpass p? l?rdagarna dem.

Det ?r samma fenomen som man drabbas av n?r man kommer hem fr?n jobbet och m?ste sl?nga f?rbi n?rk?pet f?r att k?pa en liter mj?lk och s? vidare p? v?g fr?n tunnelbanan. Mellan 17-19 p? kv?llarna ringlar k?erna i aff?ren l?nga och best?r till ?ver 70% av folk i pensions?ldern. Jag fattar bara inte….

S? fr?gan ?r nu n?rmast n?r fan jag ska kunna tv?tta kl?der. Tack och lov ?r det bara tv? m?nader kvar i den h?r l?genheten, men ?nd?

Dela i Sociala medier