Marschen f?r tillg?nglighet

Efter en god natts s?mn och en stadig frukost begav jag mig idag in till stan f?r att m?ta Nanna p? centralen. Plockade upp en Latte p? v?gen mot hennes t?g. Latte ?r en fucking drog. Det ?r helt enkelt grymt gott.

Efter att ha hittat nanna tog vi tricken mot R?dmansgatan och fortsatte sedan till fot upp till Wenner-Gren Center d?r Marschen f?r tillg?nglighet skulle starta klockan 14.

Marschen avgick och tog sig slingrande genom stan via Sveav?gen, Sergel och Kungsan till Mynttorget i Gamla Stan. M?nga hade slutit upp f?r denna viktiga marsch. Tillg?nglighet f?r oss med funktionshinder har blivit en allt hetare fr?ga. S? het att politikerna knappt t?rs ta i den. ?r 2003 stod socialminister Berit Andnor och sa att hon f?rstod att vi funktionshindrade var ”ot?liga”. Tacka fan f?r att vi ?r det…. 1979 inf?rdes en lag mot otillg?nglig kollektivtrafik. Idag, 26 ?r senare, ?r kollektivtrafiken fortfarande l?ngt ifr?n tillg?nglig.

Samma sak ?r det f?r oss som k?r ledarhund. St?llena d?r v?ra hundar ?r v?lkommna minskar f?r varje dag som g?r. Oftast p?grund av of?rst?nd och okunskap om vad tj?nstehundar har f?r status, ibland skyller man p? allergi och m?nga g?nger ?r man helt enkelt hundr?d men v?gar inte erk?nna det. I en del fall ?r det dessutom restaurang?gare fr?n andra kulturer, d?r man har en annan syn p? hundar, som st?ller till problem.

Marschen f?r tillg?nglighet handlar om att belysa de problem som finns f?r personer med funktionshinder.

Skulle DU acceptera att du inte blev insl?ppt p? krogen? Skulle DU acceptera att bli m?tt som en andra klassens medborgare… Nej, jag t?nkte v?l det. Skriv p? du ocks?, f?r marschen f?r tillg?nglighet kommer g? vidare.

http://www.marschen.se/

Dela i Sociala medier