Tr?tta ton?ringar kan f? egen klass

L?t morgontr?tta elever g? i egna klasser. Det f?resl?r professor Torbj?rn ?kerstedt, s?mnforskare p? Karolinska Universitetssjukhuset.

S? skriver Aftonbladet idag ang?ende fenomenet att ton?ringar sover allt mindre. Kv?llspigga ton?ringar ska f? g? i en egen klass, d?r man d? ska b?rja skoldagen senare. Den d?r s?mnforskaren skulle jag vilja tr?ffa. Undrar om han kan tala om f?r mina chefer att jag ocks? ?r en kv?llsm?nniska och borde f? sovmorgon? ;-) Fast i och f?r sig s? vill jag ju inte ha det.

F?r ett par ?r sedan skulle jag ha hoppat av gl?dje av att f? sovmorgon. F?rra veckan gick jag p? s?dant schema p? jobbet d? man b?rjar sent. Visst det ?r j?ttesk?nt, men, och det ?r ett stort men: Man slutar senare…. Sj?lv f?redrar jag definitivt att b?rja tidigt och ocks? f? g? hem tidigt. Jag b?rjar mycket hellre klockan sju p? morgonen ?n klockan tjugo i nio.

Hade jag h?rt mig sj?lv s?ga detta f?r s?g 4 ?r sedan hade jag nog trott att jag var galen. *ler*

?r det ?nd? inte fantastiskt hur man f?r?ndras som m?nniska ?ver tid.

Dela i Sociala medier