Uppgraderat till ny iPad Pro

Det är några månader sedan den nya iPad Pro släpptes och jag har varit i valet och kvalet om jag ska uppgradera till den nyua storleken 10,5 tum i stället för den större 12,9 jag haft. Visst, den större är fantastisk att sitta och titta på film med men det gjorde ont i händerna efter ett tag och den blev ofta liggande hemma. Jag har min 12” Macbook som jag använder vädigt mycket men i vissa situationer är en surfplatta bättre. De två olika möjlighetterna kompletterar varandra bra så till slut beslöt jag mig för att sälja min gamla iPad Pro och köpa mig en ny. 

Den här gången valde jag också att köpa till ett Smart Keyboard. Hittills är jag väldigt nöjd med den här kombinationen. Det fina är ju att tangentbordet går att ta bort de gånger jag bara vill använda skärmen för till exempel film eller om man vill anävnda den på tåg eller liknande. Jämför man vikten känns den nya iPaden fjäderlätt och inte ens med tangentbordet på når den upp i riktigt samma vikt som storebrodern utan tangentbord. 

Hittills får jag nog säga att jag är väldigt nöjd med valet att köpa den här plattan. Den har redan hunnit vara med mig i Köpenhamn och det här inlägget författas på den vilket fungerar alldeles utmärkt. När jag skriver längre texter så här så använder jag Zoom-funktionen på iPad och glädjer mig åt att det fungerar så bra med följ av markör när man skriver text numera. Jag minns en tid då det var långt i från självklart. 

I samband med att nya iPad Pro presenterades så såg också iOS 11 dagens ljus. Det nya operativsystemet kommer göra en otrolig skillnad framförallt för iPad-användare och släpps i skarp version nu i september. Just nu har man kommit fram till beta 6 och jag kör den nu på min iPad PRo. Den gör verkligen iPad ännu bättre och jag är redan mycket förtjust i de nya funktionerna för multitasking. Att man äntligen får en äkta filhanterare på iPOAd är också en bra grej och underlättare helt klart arbetet med iPad enormt mycket. 

Dela i Sociala medier