Jakten på fungerande wifi

Sedan vi flyttade in till Södermalm har vi haft allvarliga problem med vårt trådlösa nätverk. Från början körde vi Apples Time Capsule som lösning, men det fungerade inte så bra, dels för att nätverket gick ner jämt men slutligen gick också routern sönder.

I husvagnen har vi med gott resultat använt nätverksprylar från TP-Link så det blev det naturliga valet när Time Capsuln sa upp sig. Det visade sig dock inte alls vara en bra lösning. Trots detta fick TP-link en ny chans med sitt meshnätverk Deco m5. Det visade sig dock snabbt att de inte var byggt för att hantera internet på riktigt. Våra 22 nätverksenheter fick de små runda puckarna att bli glödheta och de la helt enkelt ner verksamheten. 

De återlämnades till Kjell o co och jakten började igen. Till slut landade det med en Asus RT-AC3200 .En stor router med hela sex antenner. En av fördelarna är att de har tre separata trådlösa frekvenser, en på 2,4 GHz och två på 5 GHz. Med hjälp av deras smarta nätverkshantering ser det dock bara ut som ett nätverk och routern avgör vilket frekvensband som bäst passar klienten. 

Nu har vi helt plötsligt full täckning på vårt wifi i hela lägenheten och det går i full fart även inne i barnrummet, längst in i lägenheten. Vi behöver altså inte ens någon förstärkning någonstans. 

Så här långt, efter två veckors användning, verkar allt fungera mycket stabilt och precis så som jag hade hoppats. Vår bostad är en extremt svår miljö för trådlösa nätverk. Vi bor högt upp och min dator ser stundtals över 200 trådlösa nätverk i grannskapet. Alla dessa ska slåss om frekvenserna. Det är lätt att förstå att det blir problem. Men med routern från Assu har det som sagt hittills fungerat utan problem i varje hörn av lägenheten. Detta kan alltså varmt rekommenderas! 

Andra bloggar om: , , , , ,

Dela i Sociala medier