Första intrycket av iPhone 7 Plus

2016-09-24-14-34-55
En iPhone 7 Plus i rosa guld ligger ovanpå en Macbook i samma färg.

Så kom då nya iPhone-modeller igen. Till det yttre är skillnaderna små. Mest tydligt är det så klart på iPhone 7 Plus som fått dubbla kameror och det var onekligen en intressant utveckling. Hemknappen är också ny på båda modellerna och är precis som pekplattan på min Macbook helt statisk. I stället är det en liten motor som Apple valt att kalla Taptic engine som skapar en vibration som gör att det faktiskt känns som man klickar.

Efter drygt en vecka med telefonen är jag väldigt nöjd. Allt fungerar snabbt och smidigt och till belåtenhet. I början hade jag dock stora problem med de medföljande hörlurarna. Ja, ingen har ju missat att Apple tagit bort hörlursuttaget på 7 och 7 Plus. I stället är det anslutning via Lightning som gäller – och det följer med en adapter om man vill envisas med 3,5mm-kontakt. Det var dock ett mjukvarufel i iOS 10.0 som gjorde att kontrollen på sladden för att ändra volym och hantera samtal slutade att fungera. I fredags kom en uppdatering till version 10.0.2 av mjukvaran och problemet är därmed borta.

En del kan kanske tycka att det är lite vindtyrigt att går mellan iOS och Android med jämna mellanrum, men dels så tycker jag att det är skoj att testa ny teknik och dels så blev valet lite enklare den här gången. Inte bara för att jag gillade den nya kameran i 7 Plus och för att det kommit en vattentät Apple Watch som kan användas vid simträning utan också för att den tredjepartsprogramvara som jag använt för att ansluta till iCloud på Android för att synka kontakter och kalendrar har slutat fungera. Så här sitter jag nu med en iPhone 7 Plus och känner mig ändå rätt nöjd med det. Nu väntar jag bara på att det ska landa en ny Watch series 2 också så jag får provsimma. Och ja, även min Watch ska vara i rosa guld.

Dela i Sociala medier