Första två veckorna med Freestyle Libre

2016-04-07 12.53.45

Nu har jag haft min Freestyle Libre de första två veckorna och idag var det dags att byta sensor för första gången. Jag var lite orolig för att ta bort sensorn. Ni vet hur det kan kännas när man ska ta bort ett plåster och den här sensorn verkar ha rätt så bra lim. Men det var faktiskt inte så farligt. Nu sitter en ny sensor på armen, fast på höger i stället för vänster denna gången. Jag råkade sätta den lite fel så först trodde jag inte den skulle fästa ordentligt. Men nu sitter den där den ska och fungerar.

Det är lite komiskt. Ni som läst mitt första inlägg om Libre vet att SöS ville att jag skulle vänta med att börja använda den tills jag kommit till dem och de fått hjälpa mig igång. Jag har fortfarande inte fått komma dit. Jag har tid först den 20 april. Då har jag snart kört färdigt på en sensor till. Vi får väl se vad de säger, jag har nämligen inte berättat om min olydighet ännu.

Jag har också laddat in statistikprogrammet i datorn och tagit fram lite rapporter. Jag ser ju ett tydligt mönster som visar ungefär det jag redan visste. Att mitt blodsockervärde stiger oförklarligt under efternatten och oftast är väldigt högt före frukost. Nu hoppas jag bara att sjukvården har en bra idé på vad jag ska göra åt det också. Libre är i alla fall en grym produkt. Att kunna få järnkoll på sina glukosvärden utan att behöva sticka sig i fingrarna, att kunna kolla hur ofta man vill och även se de senaste 8 timmarnas värden är guld värt!

Jag har väl så sakteliga börjat gå i pump-funderingar också. Det kanske skulle underlätta livet, men går det att undvika så vill jag ju helst göra det. Jag har försökt läsa på lite vilka varianter som finns, men det faller lite på att jag inte lyckas klura ut vilka Stockholms läns landsting har godkänt som hjälpmedel. Det finns uppenbara fördelar med insulinpump men det finns också en hel del nackdelar, tror jag, så ja går det att få ordning på livet utan det så skulle jag ju vara tacksam. Det viktiga är att hitta en fungerande lösning för jag pallar inte riktigt med att det är så här längre.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier